Hoppa till innehållet

HÅG SoFi med full uttelling under Designdagen 2013

30.06.2013

Den nye kontorstolen fra Scandinavian Business Seating, HÅG SoFi, mottok i går hele to priser fra Norsk Designråd: Merket for God Design og Miljøprisen.

HÅG SoFi, som ble lansert på Stockholm Furniture Fair i februar 2013, mottok i dag Merket for God Design og Miljøprisen som er en anerkjennelse fra Norsk Designråd til bedrifter som har lykkes best i bransjen med bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger.

«Merket for God Design er et kvalitets stempel i vår bransje . Vi er svært stolte og beæret over å motta denne og Miljøprisen. Denne utmerkelsen understreker at vår kontinuerlige satsing på innovasjon er riktig og helt essensiell for å kunne lykkes. Scandinavian Business Seating har fokusert på miljø og pushet normene for miljøvennlig produksjon i mange år og dette har gitt oss en troverdighet i markedet,» sier Lars I. Røiri, CEO, Scandinavian Business Seating.

HÅG SoFi er utviklet i samarbeid med Frost Produkt og PowerDesign og er basert på omfattende forskning på arbeidstrender og ergonomi.

En fremtidig klassiker
HÅG er kjent for en helhetlig tilnærming til design, med spesielt tanke på brukeropplevelsen. HÅG SoFi som er preget av høy visuell og fysisk komfort er ingen unntak, der brukeren holdes i nærmest konstant bevegelse men er likevel støttet til perfekt balanse. Stolen har innovative funksjoner, slik som HÅG SlideBack™ armlener, som ved behov gjør at brukeren enkelt kan flytte armlenene unna. I tillegg er det lagt vekt på smarte funksjoner som gjør at stolen raskt og enkelt kan tilpasses ulike brukere og som umiddelbart gir komfort gjennom generøse kontaktflater. Navnet HÅG SoFi er inspirert av det visuelle og estetiske konseptet til stolen «Stand out and Fit in». Rike valgmuligheter av farger og tekstiler gjør at kundene enkelt kan individuelt tilpasse stolen for å passe inn i mange ulike miljøer.

Juryen uttalte: «En Formel 1 prestasjon innen industridesign der alle detaljer er tenkt på. HÅG har samlet alle aspekter ved kontorstolene sine og tatt alt ett steg videre. Kompleksiteten i produktet er svært høy, men dette hverken synes eller oppleves. Innstillingene er gjemt unna i en elegant og klassisk form. Stolen er godt egnet som et personlig kontorredskap med svært god ergonomi, og passer godt inn i store og internasjonale kontormiljøer.»

Miljøpioner
Miljøprisen er en høyt hengende pris som hvert år deles ut av Norsk Designråd til én bedrift og design som har vesentlige miljøegenskaper i et livsløpsperspektiv. HÅG SoFi leverer også opp til HÅGs etablerte renommé som en sann pioner innen bærekraftighet og miljøvennlighet, og har det minste karbonfotavtrykket av samtlige sammenlignbare stoler på markedet.

Juryen la spesielt vekt på dette og uttaler: «HÅG har også en avansert og gjennomarbeidet miljøprofil, med utstrakt bruk av gjenvunnede materialer og lukkede materialkretsløp.»

For mer informasjon kontakt:

Scandinavian Business Seating
Project Manager
Carina Jonsson
Tlf.: 94 53 49 00
carina.jonsson@sbseating.com

Produktet har blitt lagt til