Hoppa till innehållet

RBM Noor med trådunderstell får den gjeveste red dot design-prisen: ”best of the best”

01.06.2013

Den nye stolen fra Scandinavian Business Seating, bolttrådsunderstell-modellen fra RBM Noor, har fått topprisen i verdens største internasjonale designkonkurranse, «red dot: best of the best». RBM Noor har fått premien i kategorien «produktdesign».

«Vi er svært stolte over å ha vunnet red dot: best of the best. Denne premien viser at kontinuerlig innovasjon er helt essensielt for å bli med i vurderingen for en slik utmerkelse. Designfilosofien vår hjelper oss med å skape nye og varige produkter, og denne prestisjetunge prisen er svært oppmuntrende for oss, og minner oss på at vi må arbeide for de gode resultatene», sier administrerende direktør i Scandinavian Business Seating Lars I. Røiri.

Samtidig som trådunderstell-modellen fikk prisen «beste av de beste», fikk RBM Noor-kolleksjonen red dot-prisen for sin originale kombinasjon av design, komfort og bærekraftig produksjon. RBM Noors resultater er enda et eksempel på hvordan skandinavisk design representerer en ledende trend på interiørdesignfronten.

Red dot design-prisen er en av verdens mest anerkjente designkonkurranser. Den er internasjonalt anerkjent som et kvalitetsstempel for utmerket designinnovasjon. 4662 produkter, 1865 designere, arkitekter og selskaper fra 54 land sendte inn sine produkter i 19 forskjellige kategorier i «red dot award: product design 2013». Det beste produktet i hver kategori mottar den prestisjetunge «red dot: best of the best»-prisen. Red dot design-prisen består av en internasjonal jury som vurderer hvert enkelt produkt på grunnlag av fem egenskaper: innovasjon, funksjonalitet, ergonomi, miljø og brukervennlighet.

RBM Noor er formet av tre skandinaviske designteam som har gått sammen med Scandinavian Business Seatings eget designteam for å skape en dynamisk ny stol. Mengder av kreativitet, ikke bare i de enkelte designernes bidrag, men også i den samarbeidsbaserte tilnærmingen, var nødvendig i forsøket på å skape en stol som kunne oppfylle ambisjonene til Scandinavian Business Seating innenfor denne produktserien.

«RBM Noor er vårt første samarbeidsprosjekt mellom flere studioer. Den nyskapende tilnærmingen og energien til de tre skandinaviske designstudioene, Form Us With Love (SE), StokkeAustad (NO) og Susanne Grønlund (DK), var en åpenbaring. Sammen med det interne designteamet har de lagt ned en utrolig innsats i løpet av denne prosessen – og nå kan vi høste fruktene», avslutter Lars I. Røiri.

RBM Noor, som er utformet for å passe i kantiner og konferanselokaler, i møterom og i utdanningssektoren, kommer i flere former og farger. Den høyst modulære kolleksjonen består av åtte modeller, med fire basisalternativer, to typer skall, polypropylen og 3D-finerer med valgfrie armlener og muligheter for puteløsninger. RBM Noor møter alle de høye miljøstandardene til Scandinavian Business Seating og er på den måten en eksepsjonelt miljøvennlig design.

 

Scandinavian Business Seating
Project leader
Carina Jonsson
Tlf.: +47 94 53 49 00
carina.jonsson@sbseating.com
 

House of Communication
PR Account Manager
Annette Hoff
Tlf.: +47 97 14 78 22
hoff@houseofcommunication.com

Produktet har blitt lagt til