Hoppa till innehållet

Om oss

Scandinavian Business Seating eier varemerkene HÅG, RH, BMA og RBM og er skandinavisk markedsleder innen design og produksjon av sittemøbler til private og offentlige kontormiljøer. Alle 470 ansatte gjør en felles innsats for å realisere selskapets visjon: “To make the world a better place to sit!”

Scandinavian Business Seating har hovedkontor i Oslo og produksjonsenheter på Røros i Norge, Zwolle i Nederland og i Nässjö i Sverige. Selskapet har i tillegg datterselskaper i Danmark, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Singapore, Kina, Hong Kong og Australia.

Scandinavian Business Seating hadde i 2014 en omsetning på vel 1 milliard kroner.

map.jpg

Eierskap
Konsernet ble etablert i juni 2007 og skiftet navn til Scandinavian Business Seating høsten 2008. Felles for de tre sammenslåtte selskapene er at de alle har vært privateide sterke gründerbedrifter med lange tradisjoner og erfaring innen utvikling, produksjon og salg av kontorstoler i Europa. HÅG har eksistert siden 1943, RBM siden 1975 og RH siden 1977.

Scandinavian Business Seating har solide eiere i ryggen, private equity investment-selskapet Triton. For ytterligere informasjon, klikk her.
 

Forretningskonsept
Scandinavian Business Seating utvikler og produserer ergonomiske kontorstoler med skandinavisk design til private og offentlige kontormiljøer. Selskapets egen verdikjede omfatter alt fra forskning og utvikling via produksjon til markedsføring, salg og distribusjon.

Selskapet har moderne produksjonsenheter i henholdsvis Røros i Norge, Zwolle i Nederland og Nässjö i Sverige. De tre sterke merkevarene HÅG, RH, BMA og RBM markedsføres, selges og distribueres både gjennom egne selskaper og et frittstående forhandlernett.

Selskapet har et tett og nært samarbeid med profesjonelle forhandlere, interiørarkitekter, ergonomer og innkjøpere, som sammen med vår egen organisasjon bidrar til god dialog og service overfor våre sluttbrukere.
 

Markedsposisjon
Scandinavian Business Seating har sitt hovedmarked i Skandinavia, som utgjør ca 60 prosent av total omsetning. Salget til øvrige europeiske markeder utgjorde ca. 35 prosent av omsetningen, med Tyskland, Nederland og Storbritannia som de største markedene.

Kontorstoler og sittegrupper utgjør rundt 40 prosent av det totale kontormøbelmarkedet i Vest-Europa, og antas å være på ca. 20 milliarder norske kroner årlig. Konsernet er i dag markedsleder på arbeidsstoler i Skandinavia, med en markedsandel på 35 prosent. I løpet av de siste par årene har konsernet også befestet sin stilling som den største produsenten av kontorstoler i Vest-Europa, målt i verdi. Scandinavian Business Seating er samtidig det selskapet som de siste årene har tatt desidert størst markedsandeler i det europeiske markedet. Både i forhold til pris, funksjon, design, miljø og geografisk dekning er Scandinavian Business Seating godt posisjonert i forhold til å ta nye markedsandeler innenfor alle sine markedssegmenter.


Forretningsstrategi
Scandinavian Business Seating har klare ambisjoner om fortsatt vekst og dermed befeste og styrke posisjonen som den ledende kontorstolspesialisten i Europa. Under mottoet ”annerledes og bedre” arbeider vi med nye innovative produkter og en offensiv markedsstrategi, inspirert av to klare hovedtrender i markedet – helse og miljø.

Våre varemerker

 

Produktet har blitt lagt til